What are the benefits of whey protein?

فوائد پروتئين موجود در آب پنيرچيست؟

در طي فرايند تهيه پنير مقداري آب پنير هم توليد مي شود كه در انگليسي اصطلاحا ان را whey  مي گويند در روش سنتي از اين محصول بعد از تبخير آب موجود در آن بعنوان چاشني غذا ودر بعضي مناطق بعنوان شوينده بخصوص براي مو استفاده مي شود بي جهت نبود كه قديمي هاي موهاي بهتري داشتند!و در مجموع از سلامت بيشتري برخوردار بودند چون از مواد طبيعي و مفيد استفاده مي كردند و كمتر  محصولات شيميايي و مضر را بكار مي برند مطلب زير ترجمه اي از هزاران مطلبي است كه در اين مورد بر روي شبكه اينترنت قرار دارد .

استفاده از پروتئين موجود در آب پنير در بين افرادي كه بدنسازي كار مي كنند و كساني كه به دنبال حفظ سلامت خود هستند و بسياري از افراد به دلايل مختلف رواج پيدا كرده است .

در درجه اول به عنوان يك منبع پروتئيني خالص هيچ چيز ديگري نمي تواند جاي اين پروتئين را بگيرد . در وهله بعد اين پروتئين بالاترين ميران ارزش بيولوژيك را دارد.

BV=Biologic Value ارزش بيولوژيك شاخصي است كه بيان مي كند كه ميزان آمينو اسيدي را كه يك منبع پروتئيني مي تواند در اختيار بدن قرار دهد چقدر است ؟ اين شاخص براي پروتئين آب پنير حدود 100 است . بعضي از آگهي هاي تبليغاتي ادعا مي كنند كه ارزش بيولوژيكي فر آورده آنها بيش از 150 است ! ولي چنين چيزي اصلا امكان ندارد چون حداكثر ارزش بيولوژيك يك ماده غذايي مي تواند حداكثر 100 باشد !! البته ارزش كيفي آب پنير به عنوان يك پروتئين تنها بخش كوچكي از ماجرا ست.

پروتئين موجود در آب پنير حاوي اجزاي اساسي سازنده  گلوتاتيون Glutathione است كه يكي از اركان اصلي براي درست كار كردن سيستم ايمني بدن و احتمالا مهم ترين آنتي اكسيدانت موجود در بدن است . علاوه بر آن بر طبق گزارشات موجود پروتئين آب پنير باعث افزايش ايمني بدن وكاهش گرسنگي  شده سوختن چربي ها در بدن را تسريع مي كند ميزان هورمون كورتيزول كاهش مي دهد ( كورتيزول هورموني است كه باعث ايجاد استرس در بدن مي شود ) با سلولهاي سرطاني مبارزه مي كند و خواص ضد باكتريايي و ضد ويروسي در بدن دارد .

پروتئين موجود در آب پنير مخلوطي از پروتئين هاي كوچكتر است كه آنها را پپتيد هم  مي گويند و شما احتمالا نام آنها را بر روي برچسب محصولات پروتئني ديده ايد اسامي مثل : لاكتو فرين آلفا لاكتالبومين ايمونو گلوبولين و بتا لاكتو گلوبين تنها بخشي از اين پروتئين هاي كوچك هستند كه شما ممكن است با نام آنها اشنا باشيد . هر كدام از اين پرونئين هاي كوچك خواص و فوائد خاص خود را دارند و مجموع آنها هم همانطوريكه قبلا گفته شد  منافع سرشار ديگري براي بدن دارند هر يك ازاين پروتئين هاي كوچك با وجود اينكه درصد كمي از آب پنير را تشكيل مي دهند ولي فوائد بسيار زيادي را در بر دارند . مثلا : لاكتو فرين با وجود يكه فقط 1% آب پنير را اتشكيل مي دهد ولي خواص ضد ميكربي بسيار قوي دارد . اما متاسفانه در جريان فر آوري مواد غذايي بسياري از پروتئني ها ي كوچك در اثر حرارت دهي يا اثرات اسيدي و فيلتر كردن از مواد غذايي جدا مي شوند و بدن از فوائد بيشمار آنها محروم مي شود . و به عنوان يك مصرف كنمنده بسيار اهميت دارد كه از محتويات اين گونه مواد غذايي بخوبي آگاه باشيم .

يكي از بدترين روشهاي جدا كردن پروتئني ها روش تبادل يوني است  كه سبب مي شود اين پروتئين هاي كوچك از مواد غذايي حذف شوند  بهترين روش براي حفظ اين پروتئين ها استفاده از روش ميكرو فيلترينگ با حرارت پائين است اين مبحث بسيار گسترده اي است كه در جاي ديگري به آن خواهيم پرداخت .