غذاي پادشاهان :

 

 امروزه مصرف شكلات چنان فراگير شده كه در كمتر جايي ممكن است مورد استفاده قرار نگيرد . هر چند بهترين نوع شكلات در سوئيس ساخته مي شود و شركت نستله سابقه زيادي در اين زمينه دارد و شركتهاي ديگري هم هستند كه پايه گذار اين صنعت بوده اند اما در ايران خودمان هم هم در قديم و هم بتازگي شركت هاي سازنده شكلات معروفي وجود دارند . اما شكلات هم براي خودش داستاني دارد و به تمدن درخشان آزتك ها در امريكاي جنوبي برمي گردد  البته قبل از اينكه توسط اروپاييها منهدم شود و آمريكاي فعلي بوجود آيد . شكلات از دانه هاي درختي بنام تئوبروما كاكائو بدست مي آيد ، تئوبروما يك لغت يوناني است به معني "غذاي پادشاهان " آزتك ها "بوميان امريكاي مركزي " از قرنها قبل اين درخت را مقدس مي شمردند و حتي از دانه هاي آن بعنوان پول استفاده ميكردند ، همين آزتك ها بودند كه كشف كردند با له كردن دانه هاي اين درخت و اضافه كردن ادويه به آن ، ميتوانند يك نوشيدني تلخ درست كنند

 

در قرن 16، دريانوردان اروپايي كه پايشان به آمريكا باز شد  در بازگشت از آمريكا  اين ماده را به كشورهاي خودشان بردند و به آن شكر اضافه كردند و خيلي زود اين ماده تلخ و شيرين تبديل به يك نوشيدني پر طرفدار گران و لوكس در اروپا شد.

 

حدود سال 1800 ميلادي اولين شكلاتهاي كاكائويي با اختراع تكنيك هاي قالب گيري به بازار آمد ، با استفاده از آسيابهاي مكانيكي مي شد به راحتي دانه هاي درخت كاكائو را له و پودر نرمي از آن درست كرد ، با گرم كردن و ريختن اين پودر در قالب اولين شكلات كاكائويي متولد شد .

 

در سال 1825 يك هلندي موفق شد كه از دانه هاي كاكائو كره بگيرد ، به اين ترتيب يك قدم بزرگ ديگر در صنعت شكلات سازي برداشته شد .

چندين سال بعد رودلف لينت  سوئيسي ، كره كاكائو را به شكلات كاكائويي اضافه كرد تا نرمتر شوند .

 

در سال 1875بود  كه  سوئيس دنيل با بكار بردن شير در ساخت شكلات ، شكلاتهايي نرمتر و شيرين تر از شكلاتهاي كاكائويي ساخت ، وقتي كه كارخانه نستله ، شير را به صورت پودر يا همان شير خشك توليد كرد شكلاتهاي شيري رونق گرفتند چرا كه پودر شير خيلي بهتر از شير مايع با كاكائو مخلوط ميشد .

در حقيقت كره كاكائو ، كه مهمترين ماده تشكيل دهنده شكلات است مخلوطي از چربيهاي اشباع  شده و اشباع  نشده " تري گليسريدها"است كه مقادير نسبي آنها به كشور مبدا بستگي دارد، برخي از تري گليسريدهاي اشباع  نشده در كره كاكائو نقطه ذوب پاييني دارند و همين باعث ميشود كه در دماي اتاق تا اندازه اي به حالت مايع در آيند ، افزودن چربي شير به شكلات مقدار تري گليسريدهاي سير نشده در آن را بالا ميبرد و نسبت چربي مايع را زياد ميكند و به همين دليل است كه شكلات شيري نرمتر از شكلاتهاي تيره هستند .

 

 شكلاتهايي كه كيفيت خوي دارند سطح آنهات شامل تعداد زيادي بلور ريز و كوچك چربي است كه ميتوانند نور را منعكس كنند و به آن ظاهري براق بدهند ، هر گونه شكاف ، ترك و يا حتي اثر انگشت روي سطح شكلات ميتواند باعث بزرگ شدن بلورهاي كوچك و نوك تيز چربي شود ، وقتي بلورها به اندازه اي برسند كه بتوانند نور را از سطح پراكنده سازند به شكلات ظاهري كدر و مات خواهند داد .

شكلات از جمله مواد غذايي است كه مي تواند مدتها شخص را زنده نگه دارد مثلا اگر شما در جزيره اي متروك گرفتار شده باشيد و هيچ غذايي هم در دسترس شما نباشد فقط كافي است چند جعبه بزرگ شكلات داشته باشيد همين براي زنده نگه داشتن شما به مدت طولاني كافي است .

در خوردن شكلات نبايد اقراط كردخصوصا زنها كه با اين كار مبتلا به كيست تخمدان و نازايي مي شوند .

ما خودمان شكلات را با چاي مي خوريم و اصلا گوشمان هم به اين حرفها بدهكار نيست