مواد گیاهی کاهنده فشار خون

مواد گیاهی کاهنده فشار خون

پنجه گربه – استخودوس – تخم کرفس – زالزالک-  دارچین – هل

عناصر مؤثر در بالارفتن فشارخون، اضطراب، تغذیه و کاهش فعالیت ورزشی است.

فشارخون بالا احتمال ابتلا به حملات قلبی، سکته، نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی، از دست دادن بینایی و سندروم متابولیک را افزایش می‌دهد. برای پیشگیری و درمان فشارخون بالا باید بطور منظم فشارخون‌تان را به کمک پزشک یا در منزل اندازه‌گیری کنید.

گیاهان مؤثر بر فشارخون

راه‌های بسیاری برای درمان فشار خون وجود دارد که از جمله آنها تغییر شیوه‌ی زندگی یا استفاده از دارو است. اما در صورتی که به درمان‌های سنتی و گیاهی نیز علاقه‌مند باشید، روش‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد.البته در صورتی که می‌خواهید از روش‌های گیاهی استفاده کنید، پیش از شروع با پزشک‌تان مشورت کنید، زیرا اگر بعضی از گیاهان، به مقدار زیاد مصرف شوند  ممکن است اثرات جانبی ناخواسته یا تداخل دارویی داشته باشند.

 

گیاه پنجه گربه‌ :

پنجه گربه روی  ورودی‌های کلسیم در سلول‌ها اثر کرده وسبب کاهش فشار خون می شود آن را بصورت دمنوش مصرف کنید.

 

استخودوس :

استخودوس گیاهی آرامش بخش است و نیز باعث کاهش فشار خون نیز می‌شود. گرچه عموماً از این گیاه در آشپزی استفاده نمی‌شود، اما از گل‌های آن به همراه رزماری می‌توان در نان و کیک استفاده کرد. من خودم استخودوس را دم می کنم و بصورت دمنوش با عسل مصرف می کنم

 

ریحان :

 یکی ازسبزی های بسیار خوش عطر که طعم خوبی هم دارد و دهان را خوشبو می کند ریحان است که عصاره آن برای کاهش فشار خون بسیار مفید است. ریحان را بصورت روزانه همراه غذا مصرف کنید.

 

تخم کرفس :

تخم کرفس یکی از مواد غذایی است که  در طب چینی  برای کاهش فشار خون استفاده می‌ شده است که می تواند

آن را درسوپ یا آبگوشت ریخت و مصرف کرد.  آب کرفس هم برای پایین آوردن فشارخون استفاده کنید. خاصیت  کرفس این است که  ادرارآور است و همین خاصیت مدر بودنش باعث کاهش فشار خون می شود .

 

زالزالک :

در طب چینی از هزاران سال پیش از زالزالک برای کاهش فشار خون استفاده می شده است و نیز از لخته شدن خون در رگها جلوگیری می کند و برای سلامت قلب و عروق هم مفید است. اگر زالزالک تازه در بازار موجود نیست از مکمل های آن استفاده کنید.

 

دارچین :

 یکی از بهترین و خوش عطر ترین ادویه هاست که تاثیر زیادی در کاهش فشار خون دارد .ولی بیاد داشته باشید که دارچین و سایر ادویه ها و گیاهان را باید بطور مرتب و روزانه مصرف کنید تا اثر بخش باشد و بویژه اثرات آن را در کاهش فشارخون مشاهده کنید. دارچین را هم می توان  بصورت پودر و هم بصورت چوب مصرف کرد اگر عجله دارید پودر دارچین سریعتر آماده می شود دارچین را در داخل  فلاسک یا قوری بریزید و  آب حدود 80 درجه را هم می توانید به آن اضافه کنید. ولی اگر فرصت دارید می توانید چوب دارچین را با هاون سنگی کمی خرد کنید ( به اندازه دانه های گندم و سپس آن را در داخل فلاسک یا قوری ریخته و بگذارید دم بکشد یا در کتری ریخته و بگذارید در آب کتری بماند ( بهتر است از جوشیدن آب جلوگیری کنید. )

 

هل :

یکی از خوش عطر و طعم ترین ادویه ها همین هل است که باعث کاهش فشار خون هم می شود هل بومی هند است و در این کشور کاربردهای زیادی دارد ولی استفاده از آن درایران بصورت تفننی است ! ولی من خودم هر روز چند دانه هل را پودر کرده و در دمنوش های مختلفی که درست می کنم می ریزم البته از دانه‌های هل یا پودر آن می توا در غذا و سوپ هم استفاده کرد ولی بهترین روش مصرف آن استفاده بصورت دمنوش است به همان صورتی که برای دارچین توضیح داده شده و چه بهتر که دمنوشی مرکب از دارچین و هل و عسل درست کنید وبنوشید

نکته مهم این است که هل را باید در هاون سنگی کاملا له کنید بطوریکه دانه های سیاه درون آن که مهمترین قسمت هل است و بو و عطر هل از آن است باید کاملاً له شود! در این صورت است که هل عطر و طعمش را بیرون می دهد .

..............نوشته محمد توکلی – 17 شهریورماه 1396 – ممکو

/ 0 نظر / 23 بازدید